התפתחותם של הילדים כוללת לא מעט אלמנטים, כשבין היתר חשוב לשים דגש על רכישת מיומנויות חברתיות, ולו בשל העובדה שמדובר באחד הכלים החשובים בהתנהלותם העצמאית של הילדים. יש לא מעט דרכים לבנות ולשפר את המיומנויות החברתיות של ילדיכם. אספנו כמה טיפים חשובים בנושא.
מסגרות חברתיות
אין ספק שמיומנויות חברתיות מהוות חלק בלתי נפרד מהתפתחות הילדים. לעיתים, ישנם ילדים שזקוקים לסיוע מהוריהם על מנת לייצר מעגל חברתי פעיל וליצור אינטראקציות חברתיות עם ילדים בני גילם. אם אתם מזהים קשיים חברתיים, או מרגישים שיש צורך לסייע, ולו במעט, טוב לדעת שבהחלט תוכלו לתרום את חלקכם. תחילה, נסו לשלב את הילדים במסגרות חברתיות שונות, החל מחוגים אחר הצהריים, דרך, מחנה קיץ "הקיץ של החיים" ועד לסדנאות ייחודיות. המפגשים הללו יאפשרו לילדים לייצר אינטראקציות חברתיות עם ילדים שלא לומדים עמם בכיתה, כמו כן, הם יוכלו להרחיב את מעגל החברים ולהתנסות ביצירת קשרים חברתיים חדשים.
ליזום מפגשים חברתיים
לצערנו, יש לא מעט מקרים בהם ילדים חווים חרם או קשיים חברתיים. במקרים הללו, תוכלו לקיים אצלכם בבית מפגשים חברתיים, ולבקש מהילדים להזמין חברים מהכיתה. נסו לייצר מפגשים מעניינים, כמו ערב משחקי מחשב, סדנאות יצירה, מסיבת בריכה (אם יש לכם חצר גדולה) ופעילויות מיוחדות שעשויות לעניין את הילדים ולמשוך אותם להגיע אליכם. למעשה כך תוכלו לאפשר לילד לייצר קשרים עם בני כיתתו ולפתח את מערכות היחסים שלו עם חבריו.
היו מעורים בפעילויות הכיתתיות
אחד הילדים בבית הספר חגג יום הולדת וילדיכם לא הוזמנו? ובכן, חשוב להיות בקשר עם כל ההורים ואנשי החינוך, כשניתן לעשות זאת בקבוצת וואטס-אפ משותפת. אם תהיו מעורים ומעורבים בכל הפעילויות הנעשות במסגרת הכיתתית, תוכלו להשפיע על הפעילויות בהן ילדיכם ייקחו חלק. כדאי ורצוי להכיר את כל ההורים של ילדי הכיתה, לכן מומלץ שתיצרו בעצמכם כמה שיותר קשרים חברתיים עם ההורים, אם זה בטיולים שנתיים, טקסים בבית הספר או ימי הורים מרוכזים.
אינטראקציות חברתיות מהוות חלק משמעותי בהתפתחותם של הילדים, ועל כן אסור להקל ראש בנושא. נסו לסייע לילדים לייצר כמה שיותר קשרים חברתיים, מה שיסייע להם לבנות ביטחון עצמי ואף לשפר את יכולותיהם הקוגניטיביות.