איך להשתמש בתמונות מבלי לחטוף תביעת זכויות יוצרים
שימוש בתמונות הוא דבר חשוב ורלוונטי מאוד במגוון אתרי אינטרנט שונים, רשתות חברתיות ועוד. אם חשבתם שאתם יכולים להשתמש בכל תמונה שאתם מוצאים באינטרנט, אתם טועים. תמונות שמפורסמות באינטרנט בהחלט לא רלוונטיות לרוב עבור שימוש של הציבור הרחב והן מוגנות בזכויות יוצרים. שימוש בתמונות מעין אלה, עלול לחשוף אתכם לתביעת זכויות יוצרים שעלולה לעלות לכם לא מעט. לכן, חשוב שתדעו מראש כיצד אפשר להשתמש בתמונות בלי לחטוף תביעת זכויות יוצרים.
כיצד משתמשים בתמונות בצורה חוקית?
הנה כמה דרכים להשתמש בתמונות בצורה חוקית ומבלי לחשוף את עצמכם לתביעה:
ראשית, כיום יש מאגרי תמונות מומלצים המציעים תמונות שונות לשימוש עבור הציבור הרחב. ניתן להירשם לאחר מהמאגרים אשר ידוע כי יש בו תמונות איכותיות המוצעות לשימוש ללא חשיפה לתביעה כלשהי. לרוב מדובר על בנק תמונות שאנשים שצילמו אותן ויתרו על הזכויות שלהם על התמונה ואפשרו לציבור הרחב להשתמש בה.
שנית, כיום ניתן למצוא תמונות באינטרנט המסומנת בסימון ירוק. סימון זה אומר שאמנם התמונה מוגנת בזכויות יוצרים אך יוצר התמונה מסכים להשתמש בה תחת תנאים כאלה ואחרים. חשוב לעמוד בתנאים אשר פרסם בעל התמונה.
כמובן שניתן לנסות לאתר את האדם שהתמונה שייכת לו ופשוט לבקש להשתמש בה וכמובן לתת לו קרדיט עליה. אם לא מצאתם את האדם, אל תחשבו שאתם יכולים להשתמש פשוט בתמונה ואף אדם לא ישים לב לכך.
אופציה נוספת היא לבדוק האם תמונה לא מסומנת בסימול המסמן זכויות יוצרים. אמנם לא בטוח שיש הרבה תמונות כאלה מחוץ למאגרים, אך שווה לבדוק.
מדוע חשוב להקפיד על שימוש חוקי בתמונות?
שימוש בתמונות שמוגנות בזכויות יוצרים, הן דבר שחושף אתכם לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים. לכן, לא כדאי להשתמש בתמונה מהאינטרנט גם אם אתם לא בטוחים שהיא מוגנת בזכויות יוצרים ולרוב כדאי פשוט להשתמש בתמונות שלכם.