שיימינג באינטרנט הוא השימוש במדיה חברתית, בלוגים וערוצי תקשורת מקוונים אחרים כדי לתקוף אדם או ארגון יעד. מטרת ההתקפה היא להביך את המטרה בפומבי, לעתים קרובות כגמול על התנהגות כלשהי.
מה נחשב לשיימינג באינטרנט?
שיימינג באינטרנט הוא גרסה מקוונת של עבריינות, בה אנשים לוקחים את החוק לידיים. כמו בעולם הפיזי, אנשים מאמינות כי מעשיהם הם דרך להביא לצדק שלא יתקיים בצורה אחרת. במקרים אחרים, נעשה שימוש בשיימינג מקוון כדי לתקוף מישהו ולהכפישו.
סוגי שיימינג
סוגים של שיימינג באינטרנט כוללים פרסום מכפיש, מידע רגיש אודות יחיד, יעד או ארגון. התוקף עשוי להאמין שלציבור הזכות למידע אותו הוא מפרסם.
בזמנים אחרים, המטרה היא פשוט סחיטה באי- רווח כספי. צורה נפוצה נוספת של שיימינג מקוון כמו פורנו לנקמה, היא פרסום תמונות ווידאו מפורשות מינית כדרך להשפיל את המטרה. תכנים כאלה מתפרסמים לעתים קרובות על ידי שותף רומנטי לשעבר.
מגרעותיה של האינטרנט
שיימינג באינטרנט, מנצל את האופי ההפכפך של תקשורת מקוונת. מכיוון שטלפונים ניידים נמצאים בכל מקום והודעות מתפשטות באופן נרחב ומהיר באמצעות מדיה חברתית, עבריינות מקוונת, יכולה להפוך מהר מאוד לא פרופורציונאלית לאירוע שעורר אותה.
תפוצת שיימינג פוגעני
המיידיות של התגובה, פירושה גם שאותם משתפי התכנים בהודעות, עשויים לשלוח אותם לפני שהם בודקים עובדות ומתייחסים לעניין בשיקול דעת.
לדברי הפסיכולוג הקליני ג'ון סולר, האופי הקיצוני של שיימינג מקוון, נובע מחוסר אמפתיה למטרות מקוונות. סולר טוען שלעתים קרובות, מטרת התקיפה היא להשמיד את המטרה.
כיוון ששיימינג באינטרנט מוביל לאיומים, להתקפות פיזיות, לאובדן מקומות עבודה, ולשיבוש המערך המשפחתי, העונש עליו עלול להיות קשה מכפי שרבים נוטים לחשוב.
נפגעתם משיימינג באינטרנט? פנו לעזרה באתר https://www.shlomiweinberg.co.il/