האם רק מיליונרים טסים בטיסות פרטיות?
אמנם זה נכון שלעיתים קרובות טיסה פרטית קשורה לעשירים בגלל העלויות המשמעותיות הכרוכות בכך, אבל אתה לא בהכרח צריך להיות מיליונר כדי לטוס באופן פרטי עם Privatejet ולחוות את המותרות הזו. מגזר התעופה הפרטית התפתח במידה ניכרת, ומציע מספר חלופות שהופכות את אופן הנסיעה הזה לנגיש יותר למגוון רחב יותר של אנשים.
1. השכרת ג'ט: זו אולי הדרך הפשוטה ביותר לטוס פרטי. עם שכר דירה, אתה פשוט שוכר את המטוס למסע ספציפי. העלויות עשויות להשתנות מאוד בהתאם לסוג המטוס, המרחק ומשך הנסיעה.
2. כרטיסי סילון: עליית מדרגה מהשכרה, כרטיס סילון הוא בעצם כרטיס משולם מראש למספר מסוים של שעות טיסה בסוגי מטוסים מוגדרים. הוא מציע את הנוחות של בעלות ללא התחייבות פיננסית ארוכת טווח.
3. בעלות חלקית: זה מאפשר לך להחזיק "שבריר" של מטוס. בעלים חלקיים משלמים עבור חלק מהמטוס ודמי תחזוקה חודשיים נוספים, ומקבלים גישה לטיסות בהתראה קצרה יותר.
4. תוכניות חברות: אלו הם שירותים מבוססי מנויים שבהם אתה משלם תשלום שנתי עבור גישה לצי מטוסים. עלויות החברות נמוכות בדרך כלל מהעלות של בעלות או השכרה של מטוס, מה שהופך אותו למשתלם יותר.
5. טיסות רגל ריקות: כאשר מטוס פרטי מוזמן לטיסה באתר https://www.privatejet.co.il לכיוון אחד, המטוס חוזר לרוב ריק. ניתן למכור טיסות "רגל ריקה" אלו בהנחה משמעותית, אם כי נדרשת גמישות בתזמון ויעד.
6. צ'רטר קבוצתי: חלוקת עלות טיסת שכר בין קבוצה יכולה גם להפוך את הטיסה הפרטית למשתלמת יותר.
חשוב לזכור שגם עם האפשרויות הנגישות יותר הללו, טיסה פרטית היא עדיין מותרות ויקרה יותר מתעופה מסחרית. עם זאת, זה כבר לא תחום בלעדי לעשירים במיוחד.
האם אנשים מהמעמד הבינוני יכולים לטוס במטוס פרטי?
הדימוי של נסיעות במטוס פרטי מעלה לעתים קרובות חזיונות של עשירים במיוחד הלוגם שמפניה בגובה שיוט, רחוק מהמציאות של נסיעות חברות תעופה מסחריות. אמנם זה נכון שנסיעות אוויריות פרטיות היו באופן מסורתי נחלתם של האמידים והאליטה, אבל התמונה הזו משתנה. כיום, לדמוגרפיה רחבה יותר יש גישה למטוסים פרטיים, כולל מטוסים מרקע ממעמד הביניים. הנה למה.
עליית שירותי שכר וכרטיסי סילון: עם בעלות או חכירה מסורתית של מטוסים פרטיים הדורשים הוצאה כספית משמעותית, שירותי שכר מילאו נישה חיונית. השכרת מטוס רק כשנדרש יכולה להיות משתלמת יותר מבחינה כלכלית. יתרה מכך, תוכניות כרטיסי סילון מציעות שעות טיסה בתשלום מראש במטוסים פרטיים, ומאפשרות למשתמשים לנצל את היתרונות של התעופה הפרטית ללא התחייבות גדולה.
בעלות חלקית: המודל של בעלות חלקית שיבש את חסמי הכניסה המסורתיים לטיסה פרטית. על ידי בעלות על 'שבריר' ממטוס, אתה משלם עבור חלק ודמי תחזוקה רגילים, ומספק גישה תכופה יותר לטיסה פרטית ללא עלות הבעלות המלאה.
טיסות רגל ריקות: מטוסים פרטיים חוזרים לרוב ריקים לאחר מסע בכיוון אחד, ויוצרים הזדמנויות 'רגל ריקה'. ניתן להציע טיסות אלו בהנחות משמעותיות, מה שהופך את נסיעות המטוס הפרטי לנגישות יותר עבור אלה שמוכנים להתגמש בזמני ההמראה ובמיקומי היציאה שלהם.
השכרות קבוצתיות: שכירות קבוצתיות היא דרך חסכונית נוספת לגשת לנסיעות אוויריות פרטיות. על ידי חלוקת העלות של צ'רטר פרטי בין קבוצה, ניתן להפחית את הנטל הכספי של כל פרט, מה שהופך אותה לאפשרות ריאלית עבור מטיילים ממעמד הביניים.
תוכניות חברות: בדומה לשירות מנוי, תוכניות חברות דורשות תשלום שנתי עבור גישה למגוון מטוסים פרטיים. מכיוון שתוכניות אלה בדרך כלל זולות יותר מבעלות מלאה או חכירה, הן מהוות אפשרות קיימת עבור אלה שנמצאים ברמת ההכנסה הבינונית.
בעוד שנקודות אלה מצביעות על דמוקרטיזציה של נסיעות אוויריות פרטיות, חיוני להבין שזה נשאר מותרות, עם עלויות גבוהות משמעותית מטיסות מסחריות סטנדרטיות. עם זאת, המעבר לעבר גישה כוללת יותר מייצג שינוי בולט. אז, למרות שאולי לא תוכל לצאת לריביירה בהתראה של רגע, השמיים הם כבר לא הגבול בכל הנוגע לאפשרויות נסיעות פרטיות בטיסה למעמד הביניים.