בן הזוג סובל מדיכאון? כך תוכלי לעזור לו
לנהל זוגיות זה לא פשוט, וזה בהחלט מאתגר לנהל מערכת יחסים זוגית עם אדם שסובל מדיכאון. עם זאת, חשוב להבין שאחוז לא קטן באוכלוסייה עשוי לסבול מדיכאון בחייו, וזו לא סיבה לפרק את הקשר. למעשה, יש לא מעט דברים שניתן לעשות על מנת לסייע לבן הזוג, ריכזנו בעבורכן מידע חשוב.
דיכאון בתוך הזוגיות
אין ספק שניהול מערכת יחסים הוא סוגייה לא פשוטה, בייחוד כשמדובר בבן זוג שסובל מדיכאון. בין אם מדובר במגבלה נפשית ובין אם זה חד פעמי, טוב לדעת שיש טיפולים מתאימים שעשויים לסייע, ביניהם גם טיפול עם שיטת cbt, הידוע ביעילותו הרבה. שימו לב שטיפולים מסוג זה צריכים להתבצע על ידי אנשי מקצוע, ורצוי בעלי ניסיון בתחום.
ישנן נשים שיעדיפו שלא להיכנס למערכת יחסים זוגית עם אדם שלוקה בדיכאון, ואגב, יש גם גברים שמעידים את אותו הדבר. עם זאת חשוב להבין שדיכאון יכול להתרחש גם כששני אנשים כבר נמצאים בזוגיות. מה עושים במקרה כזה? האם מפרקים את הקשר? ממש לא. יש פתרונות שהם מעבר לטיפול רפואי ונפשי, והם עשויים לסייע באופן ניכר ולשפר את מצבו הנפשי של בן הזוג.
ראשית, הבנה והכלה
רגע לפני שנכנסים למחשבות מיותרות, לדאגות או לרגשות אשם, חשוב להבין את בן הזוג ולהכיל אותו. הוא זקוק לכן כרגע, והדבר האידיאלי ביותר עשות זה להביע אמפטיה, ולהעניק לו תחושת ביטחון לצידכן.
ההתמודדות הזוגית היא לא פשוטה, זה נכון, אבל היא לגמרי אפשרית. חשוב להתחיל עם פעילויות שיכולות לשפר את מצב הרוח, כמו סדנאות מהנות וחווייתיות, טיולים בטבע או הליכות בשעות הערב (באופן כללי פעילות גופנית יכולה להועיל).
פנו לרופא המשפחה
ניתן לפנות לרופא המשפחה ולהסביר לו את המצב, והוא יפנה אתכם למומחים בהתאם לאבחנה שיאבחן. כמו כן, תוכלו לקבוע שיחות עם פסיכולוג, כשרצוי שרק בן הזוג ינכח בשיחות הללו על מנת שיהיו אפקטיביות. כן מומלץ לשלב אחת לכמה מפגשים, מפגש זוגי משותף על מנת לשתף זה את זו בהתקדמות.
דיכאון בתוך הזוגיות זה מצב לא פשוט, אבל יש לא מעט דרכים לפתור זאת ולסייע לבן הזוג בתהליך.