גוף האדם זקוק למגוון רחב של מרכיבים אשר יעזרו לו לבנות את המערכת החיסונית, מערכת השרירים, העצמות והעצבים שלו. אנחנו צורכים את אותם מרכיבים בדרכים שונות, בין אם זה באופן ישיר דרך מזונות שונים ובמידה וזה לא מספיק, אזי שאנחנו משתמשים בתוספי תזונה שמאפשרים לצרוך באופן ישיר ומדויק יותר את אותם מרכיבים.
> צפו בתוכנית הבוקר בהשתתפות טלי אנגור
כך למשל, אנחנו יכולים לצרוך מרכיבים כגון, ויטמינים, ברזל, חלבון וכן מינרליים שונים. אחד המינרליים החשובים ביותר לגוף האדם, הוא מגנזיום. מדובר במינרל אשר מאפשר לנו גם ליהנות מתפקוד תקין של תאים שונים בגוף וכן הוא חשוב עבורנו על מנת לחזק את השרירים. הרבה מאוד ספורטאים ואנשים שמבצעים פעילויות גופניות שונות, צורכים מגנזיום, באופן ישיר או עקיף, על מנת להתמודד עם כיווצים בשריר.
סיטואציה מוכרת בהקשר זה, אנחנו יכולים להרגיש לא פעם כיווצים בשריר במהלך השינה, דבר שמעיר אותנו ומאלץ אותנו להתמודד עם תחושת כאב לא נעימה אשר חולפת כעבור מספר שניות אומנם, אך התחושה היא בכל זאת לא סימפטית. מי שצורך מגנזיום בעזרת כדורים או בעזרת מזונות שונים, למשל, בננות, לא יתמודד עם בעיה זו. קראו באתר של טלי אנגור https://tali-angor.com על חשיבות המגנזיום.
מעבר לכך, מגזניום הוא חשוב מאוד בשביל לשמור על קצב לב יציב, תפקוד תקין של מערכת החיסון ובניית העצמות, וכן הוא עוזר לנו לצורך ויסות רמת הסוכר בדם ושמירה על לחץ דם תקין.
חשוב להבהיר, לא כל אחד מאיתנו צריך לצרוך כמות דומה של מגנזיום. הדבר משתנה בהתאם למין וכן בהתאם לגיל. ככל שאנחנו גדלים, כך הכמות צריכה לעלות. בקרב נשים, יש חשיבות לשמור על כמות מגנזיום מסוימת בתקופת הריון וכן בתקופת ההנקה.
המקורות העיקריים למגנזיום נמצאים בפירות (בננות, כאמור), ירקות, אגוזים, קטניות, זרעים, גזנים מלאים ועוד. ברמת העיקרון, במזונות בריאים (לא כמו סופגניות למשל) אנחנו נמצא הרבה יותר מגנזיום מאשר במזונות אחרים, לכן הם גם נמצאים במה שמכונה פירמידת המזון הישראלית.
לפני סיום נדגיש, כל שימוש בתוסף תזונה של מגנזיום, חייב להתבצע בהתאמה להוראות של תזונאים מקצועיים ולתפריט היומי.
> קראו על מגנזיום והשפעתו על תסמיני אוטיזם