כל מה שצריך לדעת על קינקט לאקס בוקס וואן KSP

הקינקט לאקס בוקס וואן: כמה שווה טכנולוגיה שנשארה מאחור?

אז החלטתי להתעניין בנושא הקינקט של אקס בוקס וואן. אתם בטח שואלים את עצמכם, "מה זה בדיוק קינקט? האם אני צריך את זה? ומה לכל הרוחות קרה לו?" ובכן, אם יש לכם חיבה למשחקים, טכנולוגיה, או ששמעתם על קינקט בפעם האחרונה לפני שנים, הגעתם למקום הנכון! זה לא רק סקירה אלא גם מסע אחורה בזמן – בואו נתחיל!

מה זה קינקט ואיפה הוא נמצא עכשיו?

אז מה הסיפור של הקינקט? קינקט הוא מכשיר שאמור להעניק לנו חוויה של משחקים מבוססי תנועה. בואו נגיד את זה כך: הוא היה ניסיון של מיקרוסופט לדחוף את השמש הנעורית של המשחקים דיגיטליים קצת יותר מקדימה, אבל האם זה הצליח? ובכן, יש כאלה שיגידו שכן – ויש שיגידו שלא. בצורה אכזרית.

נכנסים לעולם התנועה: ממה הוא עשוי?

הקינקט פועלת באמצעות חיישנים מתקדמים שמסוגלים לזהות תנועות גוף, קולות, ואפילו הבעות פנים. אני יודע מה אתם חושבים – "אבל למי אכפת מהאני שלי בתנועה כשהמשחק החביב עליי הוא פיפ"א?"

  • חיישני תנועה: הם שיחקו את התפקיד הראשי – לא פחות.
  • מיקרופון: כדי שאתם תדברו, לא רק תזוזו. לא פחות מעניין.
  • קישוריות: כמה טוב שהקינקט יכל להתחבר למכונת הגרילה שלכם, אם היה כזה דבר.

אז מה קורה עם הקינקט עכשיו?

האם הקינקט הפך לאביזר נושא אבק? האם הוא נמצא על המדף בבוידם של כל גיימר? זה שתיים מתוך שלוש גירסאות – זה ברור. עם כל הכבוד לטכנולוגיה, משפיעים על הנושא הזה לא רק החידושים החזותיים, אלא גם הנטייה שלנו להתמכרות למשחקים שדורשים מהכורסה שלנו.

אז האמת היא…

במציאות, קינקט כבר לא כל כך מדובר. העידן שבו הוא עמד במרכז הבמה נראה רחוק מאוד. בואו נודה, הוא לא הצליח לשדרג את כולנו לכדי ים של משחקי גוף מדהימים כמו שציפו. במקום זאת, קיבלנו כמה משחקים גרועים שהיו צריכים לעבור טסטים נוספים לאישור, אבל בכל זאת – מי לא אוהב לראיין את אמא על השלט?

אילו משחקים אפשר לשחק עם קינקט?

נכון, אם אתם מחפשים סיבות טובות להוציא את הקינקט מהבוידם, הנה לכם כמה משחקים שלא יתנו לכם להפסיק לחייך, גם אם זה ביגלל שאתם מתפתלים על הרצפה!

  • Just Dance: מהדורה לכלל המוזיקאים המושחתים שקיימים בעולם.
  • Zumba Fitness: בשביל הכושר, כמובן.
  • Rise of the Tomb Raider: בשביל היריות – אבל תמתחו את הרגליים.

שאלות נפוצות על קינקט

1. האם הקינקט באמת שווה את ההשקעה?

בעיקרון, אם אתם גיימרים שמאוד אוהבים להתאמץ בחדר, כן – אבל זה לא מתאפיין בברור.

2. מה הקינקט עושה שאין עכבר ושלט?

תנועות גוף. לא כל כך לא מתיד והמש. שליטה פיזית, חברים!

3. למה הפופולריות שלו ירדה?

אנשים הכירו את הקונסולות החדשות – פיס מושך.

4. האם הקינקט יהיה רלוונטי בעשור הקרוב?

נראה שזו תהיה שאלה שמחממת את הכסאות של כל מיני חברות משחקים.

5. עד כמה בדיוק הקינקט היה מהפכני?

הוא ניסה להיות מהפכני. זה מה שמתארים באינטרנט!

נקודה למחשבה: מה הלאה?

כשהקינקט נוסד, כולם חשבו שהוא יגרום לנו לקפוץ, לרקוד ולעשות שכיבות סמיכה. העידן של הצורך להפעיל את כל מה שקשור באימון הביתי אינו בורח. טכנולוגיה עוצרת פעולה הופכת להיות יותר מתקדמת בכל תחום של חיינו, בין אם זה בתחום המשחקים או במקומות אחרים. להרבה גיימרים אין באמת צורך לקפוץ מסביב בבית כשיש משחקים שלא מחייבים לצפוף את הסלון.

אז מה נבין מכל הסיפור הזה? אם אתם מחפשים טכנולוגיה שמבטיחה אבל נפלה בסוף, אז קינקט הוא בדיוק זה! זה לא אומר שהאביזר הזה לא מעניין או לא מספק חוויות חדשות – הוא פשוט לא חבל מפוצץ המשחקים של סוני. אז אם יש לכם את הקינקט במגירה – תוציאו אותו, שיהיה לכם למקרה חירום באזור האבדון של הדינוזוארים!

לראות את קינקט עם זכרון נותן לנו אפשרות לשאול את עצמנו, מה יקרה לחידושים הבאים בתחום המשחקים? אולי נעמוד על גב פילים טכנולוגיים בעתיד, ואולי באיזה אופן נראה את המחשבה משתנה בצורות מקומיות. אבל כמו שאנחנו יודעים, עם הגיימינג לא מפסיקים לחקור דרך לגמרי חדשה!